В Деня на будителите водещите новини на Българската телеграфна агенция

...
В Деня на будителите водещите новини на Българската телеграфна агенция
Коментари Харесай

БТА дарява новини на радио Босилеград

В Деня на будителите водещите вести на Българската телеграфна организация /БТА/ ще звучат и в ефира на „ Нова радио-телевизия Босилеград”, чийто създател е Националният съвет на българското национално малцинство в Сърбия.

Българска телеграфна агенция дава безплатно новините си на радио Босилеград. Договорът за съдействие беше подписан от генералния шеф на Българска телеграфна агенция Максим Минчев и от и.д. шефа на Нова радио телевизия Босилеград Игор Йовановски.

На 12 декември 2015 година Българска телеграфна агенция откри в Босилеград своя първи районен пресклуб отвън България, а преди месец по време на Тринадесетата международна среща на българските медии отвори порти и пресцентър на организацията в Тараклия, Молдова. И в двата града над 80 % от популацията е българско.

„ Нова радио телевизия Босилеград” се излъчва в Босилеград, в Сурдулица, както и в други прилежащи общини в Сърбия, в които има българско население. „ Тъй като преобладаващата част от жителите на района са наши сънародници, над 70 % от програмата на радиото е на български език”, споделя основният редактор на радиото Александра Димитрова.

"Една от значителните компликации за радиото досега е дефицитът на задоволителен брой настоящи вести на български от България, района и света, по тази причина сме извънредно признателни на Българска телеграфна агенция за опцията гратис да употребяваме материали на организацията в нашите излъчвания ", добавя тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР