В Деня на бащата - протест за споделеното родителство. В

...
В Деня на бащата - протест за споделеното родителство. В
Коментари Харесай

Разведени бащи излязоха на протест за равни права при отглеждането на децата си

В Деня на бащата - митинг за споделеното родителство. В България 50 000 майки и татковци страдат от родителско отчуждение, като най- огромните жертви са децата. Как остарелите законови клаузи автоматизирано лишават правата на единия родител.

Демонстрацията е под наслов " не на родителското отчуждение, да на споделеното родителство ". Законът в България е по този начин изработен, че права най-често отиват при единия родител - нормално майката и по този начин другият родител остава на назад във времето, вижда детето си рядко, а то пораства нещастно.

" При разлъка на родителите това автоматизирано значи да се разделиш с единия от тях. Единият от тях става родител 24/7, по-често майката, а другият, по-често бащата, става " неделен баща ". Това нещо би трябвало да му се постави край, като се вкара оборима хипотеза за споделено родителство ", разяснява юристът Пламен Борисов.
" Имам още един огромен наследник, който се споделя Борис, който не съм виждал доста от дълго време, тъй като сме в по-напрегнати връзки с майката, и тя не ми го дава. Текат каузи ", сподели Светослав, татко.
" Всеки родител има право да поддържа връзка с детето си, и това, че децата заслужават да имат това време с майка си и татко си, и това е закон, който всички би трябвало да съблюдаваме.
Според събралите се българското законодателство е остаряло и предизвиква враждите сред родителите, по тази причина дават образец с околните Гърция и Румъния, където са признати клаузите за споделеното родителство.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР