В деня на 133-ата годишнина от Съединението на България, националния

...
В деня на 133-ата годишнина от Съединението на България, националния
Коментари Харесай

Ново начало за футболния свят, нова задача за България

В деня на 133-ата годишнина от Съединението на България, националния тим по футбол ще излезе на терена за новото си предизвикателство. " Лъвовете " на Петър Хубчев ще излязат за първия си мач от Лигата на нациите през днешния ден (6 септември) в 21:45 ч. като посетители на Словения.

Турнирът бе учреден от УЕФА, с цел да бъдат избегнати контролните срещи сред неравностойни противници, а тимовете да ревизират формата си против противници от своя сан. Така България попадна в трета дивизия по отношение на коефициента си в ранглистата. В една група с " лъвовете " са Словения, Норвегия и Кипър. Отборите ще изиграят по два мача един против различен с разменено домакинство, а първите от всички групи ще вземат участие във заключителен шампионат на дивизията. Наградата в него е нанагорнище в по-горна дивизия и квота за Евро 2020.
Лигата на нациите още ви обърква? Eто " инструкциите за приложимост " (ВИДЕО) Новият шампионат на УЕФА дава втори късмет за класиране на Евро 2020
Петър Хубчев ще нападна първия мач с група от 8 футболисти, играещи в чужбина, и 15, подвизаващи се по родните терени. Преди срещата се контузи бранителят Антон Недялков, като на негово място бе извикан Иван Бандаловски.
Горанов, Лясков и футболист на " Дунав " измежду изненадите на Хубчев Петима футболисти на ЦСКА и трима от "Берое " измежду избраниците на селекционера
В тима на Словения огромният изчезнал е вратарят на " Атлетико " Мадрид - Ян Облак. Той се оплака от болки в рамото, само че това не му попречи да играе за клубния си отбор. Основният халф Йосип Иличич също няма да е разполагаем на селекционера Томаш Кавчич.

Снимка: Lap.bg

България има две победи в двата публични мачове против Словения до в този момент.

Новото предизвикателство обаче идва и с още по-голяма мотивация и предпочитание за триумф и в двата лагера. Крайният резултат ще стане явен малко преди среднощ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР