В декларация, изчетена от парламентарната трибуна от Йордан Тодоров, Възраждане“

...
В декларация, изчетена от парламентарната трибуна от Йордан Тодоров, Възраждане“
Коментари Харесай

„Възраждане“ към управляващите: Показахте, че сте способни да унищожите България

В декларация, изчетена от парламентарната естрада от Йордан Тодоров, „ Възраждане “ упрекна ръководещото болшинство, че е унищожило възможностите на България да се трансформира в енергиен водач на Балканите.

Ето какво обявиха от третата политическа мощ:

Само в границите на два дни вие по-голямата част от вас, определените от българският народ в тази зала, показахте, че сте способни извънредно бързо да унищожите България. Само в границите на два дни внесохте предложение и с гласуването си в пленарна зала зачеркнахте опцията България да се трансформира в енергиен водач на Балканите.

Взимането на съществени решения за развиването на нуклеарна енергетика като най-сигурен и важен нисковъглероден източник на електрическа сила са скъпи, сложни и виновни. Те са стратегически и дълготрайни и не би би трябвало да се трансформират с идването на всяко последващо държавно управление.

Днес напълно почтено можем да кажем на българският народ, че заради неналичието на призната настояща тактика за стабилно енергийно развиване и водените политики на парче, без ясна визия за развиване на енергийният бранш, проблемите в енергийния бранш ще се задълбочат.

В същото време и неналичието на всевъзможни оценки, какъв брой нови нуклеарни мощности ще бъдат нужни с цел да посрещнем възходящото търсене на ток в дълготраен и кратковременен проект, също.

През годините енергийните специалисти все по-ясно застават зад визията, че нуклеарната енергетика е единствената опция най-малко в идващите 100 години. Тогава когато се допуска, че е допустимо основаването на нови по-ефективни и щадящи околната среда и климата технологии за производството на електрическа сила.

Като страна с обичаи в потреблението и ръководството на атомна електроцентрала, най-логично би било България да продължи да употребява и развива този бранш. С основаната през годините обратно научно-техническа база, насъбрания опит и подготвените експерти бихме могли да мислим за реактор от ново потомство или даже за създаване и внедряване на планове за дребни модулни реактори.

Преди всичко това би било най-логично да бъдат направени първите стъпки към построяването на 7 и 8 блок на АЕЦ „ Козлодуй “, Като заместващи мощности на 5 и 6 блок, които да работят до 2050г. Заедно с тези опция имаше още една – вие с политическата си взаимозависимост, липса на политическа мисъл и проект тотално унищожихте единствено в границите на две денонощия. Унищожихте опцията за завършването на АЕЦ „ Белене “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР