В държавни институции и предприятия на един от районите на

...
В държавни институции и предприятия на един от районите на
Коментари Харесай

Защо в тази страна забраниха на мъже над 40 да боядисват косата си

В държавни институции и предприятия на един от регионите на Туркменистан на мъже над 40 години беше неразрешено да боядисват косата си в черен цвят. Това заяви Радио Азатлик.

Според сътрудник, разговарял с няколко чиновници на бюджетните организации, тази възбрана е джука. Той добави, че ръководителите на държавните организации изясняват това със "сивата коса " на президента Гурбангули Бердимухамедов. Той ще посети този район и единствено хора със сиви коси ще могат да се срещат с него.

По-рано президентът Гурбангули Бердимухамедов постоянно боядисвал косата си. Главата на Туркменистан прикривал с багра сивата си коса в продължение на 10 години, само че в средата на лятото 2018 година почнал да се появява на обществено място със сиви проблясъци.

След това туркменските управляващи към този момент вкараха неофициална възбрана за боядисване на косата за мъже. Училища, лечебни заведения и други държавни институции на Туркменистан бяха задължени да закупят нови портрети на Бердимухамедов, на които той е изобразен със сива коса.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР