В дългия списък от водещи показатели, които участниците на пазара

...
В дългия списък от водещи показатели, които участниците на пазара
Коментари Харесай

Алуминият е пазарът, който трябва да се наблюдава внимателно през 2019 г.

В дългия лист от водещи индикатори, които участниците на пазара се пробват да употребяват, като знаци бъдещето за развиването на стопанската система, не подценявайте алуминия.

Рисковете за стопанската система през 2019 и 2020 година наподобяват доста сходни с тези през 2015 и 2016 година, когато китайска криза на производството, понижи индустриалната интензивност в еврозоната и криза на американските бизнес вложения задържа пазарите и растежа, написа Bloomberg.

Една от най-пренебрегваните стопански динамичности от последните пет години е китайската криза на производството, която продължи от декември 2014 година до юни 2016 година Сега Китай е на ръба на друга индустриална криза, след стесняване на индустриалния показател PMI на Caixin през декември 2018 година Това е единствено един от главните фактори, които покачват вероятностите за спад като този от 2015/2016 година.

Дежа Ву?

Икономическите вероятности за 2019 година и 2020 година не са доста по-различни от тези през 2015 година и 2016 година

Тогава, както и в този момент, алуминият повлече други пазари надолу, в това число цените на петрола, други промишлени артикули и даже акции. Всъщност, алуминият докара пазарите през 2018 година до динамичност, която наблюдавахме и по време на спада от края на 2014 година доникъде на 2016 година, както и до растеж, сходен на възобновяване от средата на 2016 година до началото на 2018 година

Водещ знак

Алуминият стартира да пада преди акциите и преди да стане ясно през 2015 година, че Китай забавя икономическия си напредък.

Една от аргументите, заради които алуминият е подобен водещ знак, е, че Китай употребява по-голямата част от алуминия в света. Не единствено доминиращ дял, а над половината - към 54%. Това значи, че алуминият е по-надежден знак за икономическото здраве на Китай, в сравнение с съвсем всеки различен индикатор. А и надеждните китайски индикатори за напредък са в дефицит. Но потреблението на алуминий в Китай не е единствената причина стоката да бъде водач на пазарите. Потреблението на алуминий е мощно разграничено сред водещи браншове като превоз (27%), строителство (25%) и съоръжение (9%).

Въпреки че ръководителят на Федералния запас Джером Пауъл отбелязва спада на цените на медта, който постоянно се загатва на Уолстрийт като " доктор Мед " поради способността си да следи здравето на международната стопанска система, алуминият е евентуално по-добър измерител на търсенето и растежа, защото доставките не са толкоз наситенив международен мащаб и търсенето е по-широко публикувано.

Като злокобен предвестител на идните опасности през 2019 година цените на алуминия на Лондонската борса за скъпи метали претърпяха забележителен напън и намаляване през 2018 година, като през по-голямата част от годината спаднаха с 17,4,освен през късия интервал през април, когато Съединени американски щати наложи наказания против съветския алуминиев колос United Co. Rusal и това провокира временен скок в цените. Рискът за цените на промишлените метали от комерсиалната война беше явен през април.

Независимо от политиката на Федералния запас тя няма да постави завършек на комерсиалната война. И даже в случай че комерсиалната война завърши скоро, което наподобява малко евентуално, като се има поради, че митата наподобява са единствено част от по-голям айсберг - изчерпателен спор сред Съединени американски щати и Китай, който ще нанесе доста вреди. Главните изпълнителни шефове и експертите по вериги за доставки са изключително обезпокоени от мощно променливата динамичност на търговията, а компаниите се нуждаят от непоклатимост, с цел да възнамеряват.

Това заплашва вложенията на Съединени американски щати в бизнес в среда с по-високи лихвени проценти през 2019 година, даже в случай че Федералният запас бъде спрян и даже комерсиалната война да завърши бързо. Потенциалното ярко място за напредък през 2019 и 2020 година е потреблението в Съединени американски щати, което, както означи Йелън в петък, съставлява към две трети от брутния вътрешен артикул на Съединени американски щати. Това наподобява рационално очакване, защото потребителите в Съединени американски щати са пренесли деня през 2015 и 2016 година.

Разбира се, в този момент лихвените проценти са доста по-високи, а Федералният запас продължава да приказва за ястребна игра - без значение какъв брой възвишен беше Пауъл в петък. Но със мощен пазар на труда и мощно ползване има ограничавания за слабостта, която можем да забележим в цялата стопанска система на Съединени американски щати. И диалозите за криза може да са просто прекомерно мечи, имайки поради, че динамичността на пазара на труда е най-хубавата от десетилетия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР