В Далечния изток в Русия днес продължава спасителната операция, в

...
В Далечния изток в Русия днес продължава спасителната операция, в
Коментари Харесай

13 миньори са затрупани в златна мина в Русия

В Далечния изток в Русия през днешния ден продължава избавителната интервенция, в която вземат участие над 200 спасители, с цел да открият 13 миньори, затрупани от три дни на дъното на мината за рандеман на злато “Пионер ” в Амурската област, съобщи Франс прес.

“Спасителните интервенции не престават ”, написа в “Телеграм ” регионалният шеф Василий Орлов, като приветства обстоятелството, че е спряно подаването на подземна вода в мината, което е затруднявало избавителната интервенция.

“Ситуацията остава сложна, само че контролируема ”, съобщи Николай Медведев, върховен чиновник в съветското министерство на изключителните обстановки, намиращ се на мястото на случая.

Аварията в мината е станала по обед в понеделник. Миньорите са останали блокирани на дълбочина към 125 метра. Мината се намира в относително далечен регион.

Сондажните работи за постигане до зоната, в която се допуска, че са затрупани миньорите, започнаха през вчерашния ден. В мината би трябвало да бъдат пробити две шахти: едната, с цел да се получи достъп до хипотетичното място, където в този момент са затрупани миньорите, а другата, с цел да могат спасителите да получат по-добра визия за обстановката вътре.

Още през днешния ден в мината би трябвало да бъде изпратено ново “високопрецизно ” сондажно съоръжение, се споделя в изказване на министерството на изключителните обстановки, което към този момент е изпратило 220 спасители на мястото.

Специалистите “работят непрекъснато ” за спасяването на миньорите, съобщи министерството и добави, че е предоставило психическа помощ на фамилиите им.

Скоростта на сондиране обаче е 100 метра дневно, което значи, че до миньорите ще може да се стигне едвам след два-три дни, съобщи през вчерашния ден държавното управление на Амурска област, представено от организация РИА Новости. 
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР