В Чикаго, където по неофициални данни живеят между 150 000

...
В Чикаго, където по неофициални данни живеят между 150 000
Коментари Харесай

Полицейски час за непълнолетни в Чикаго

В Чикаго, където по неофициални данни живеят сред 150 000 и 200 000 българи, се вкарва полицейски час за малолетни в централната част на града. Повод за решението на градските управляващи стана убийството на 16-годишен юноша.

Кметицата на Чикаго Лори Лайтфут посочи, че полицейският час за малолетни ще важи от 18:00 часа в четвъртък до неделя. Отнася се за Милениум парк в центъра – едно от обичаните места за поданици и посетители на Чикаго. В посочените дни малолетни до 18 години нямат право да се движат без възрастен компаньон в региона на парка.

Наредбата идва, откакто в събота вечер наоколо до емблематичната статуя „Бобчето“ беше убит 16-годишен юноша. Пострадаха и още двама души. 17-годишен е упрекнат за убийството. Подобни произшествия с жертви имаше и на други места в САЩ  през миналите дни.

До 2020 година десетилетия наред съществена причина за смъртността при децата в Съединени американски щати бяха пътно-транспортните катастрофи, само че от 2020 година оръжията заемат челно място в тази статистика.

Кметът на Чикаго прикани всички родители и обществеността да създадат нужното, с цел да предотвратят повтаряне на сходни нещастия.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР