В четвъртък Xiaomi 14 Ultra беше официално представен в Китай,

...
В четвъртък Xiaomi 14 Ultra беше официално представен в Китай,
Коментари Харесай

Xiaomi 14 Ultra срещу Xiaomi 13 Ultra: Какво е новото?

В четвъртък Xiaomi 14 Ultra беше публично показан в Китай, а в този момент я видяхме публично и в деня преди Световния мобилен конгрес (MWC) в Барселона. Ето какво е новото в тазгодишната версия на флагмана на Xiaomi, фокусиран върху фотографията.

Xiaomi 14 Ultra е основан на Xiaomi 14 Pro и сме сигурни, че Ultra ще бъде заслужен да носи името си. Той сигурно ще взе участие в конкуренцията за най-хубав Android-смартфон за 2024 година.

Ето главните разлики сред Xiaomi 13 Ultra и 14 Ultra, които се виждат на пръв взор на база оповестените спецификации.

Камера

Присъдата на специалистите за Xiaomi 13 Ultra предходната година беше, че той е „ повече камера, в сравнение с телефон “ и това сигурно няма да се промени в новия Xiaomi 14 Ultra. Фокусът върху фотографията продължава и през тази година с величествен набор от камери.

Основната разлика сред двата смарт телефона е усъвършенстваната версия на 1-инчовия датчик на главната мобилна камера на Sony. Той се назовава LYT-900 и се употребява и в Oppo Find X7 Ultra.

Xiaomi 14 Ultra резервира 50-мегапикселовата резолюция, само че разполага по-широка променлива бленда f/1,63. Това е усъвършенстване по отношение на f/1,9 в миналогодишния модел.

Другата основна смяна е в камерите е блендата f/2,5 на 120-милиметровия перископичен обектив. Иначе 75-милиметровият телеобектив и 12-милиметровият ултра-широкоъгълен (със 122-градусово зрително поле) остават същите. Всички те са способни да снимат 50-мегапикселови изображения.

Xiaomi прибавя и четири модела с изкуствен интелект, с помощта на невронния чип Xiaomi AISP. Способностите на тези модели (FusionLM, ToneLM, ColorLM и PortraitLM) ще станат ясни по време на тестванията.

Дизайн

Дизайнът на двата флагмана е много подобен, само че масивът на камерата се разграничава – с накривен дизайн на рамката в Xiaomi 14 Ultra, а не с ясно изразена издутина. На лице е и новото „ Dragon Crystal “ стъкло за отбрана на гърба на смарт телефона в една от трите му вероятни конфигураци. Има и алтернатива за веган кожа на задния корпус. Рамка е от алуминиева сплав, която съгласно Xiaomi е по-здрава от титана на iPhone 15 Pro, като Xiaomi 14 Ultra ще се предлага и в специфична версия с титанова рамка като тази в най-новите iPhone-и.

Батерия

Ще получите и по-голяма самостоятелност с Xiaоmi 14 Ultra, с помощта на батерията с потенциал 5300 mAh. За съпоставяне, Xiaomi 13 Ultra разполагаше с батерия с потенциал 5000 mAh. Компанията счита, че това ще ви обезпечи 17% повече ток като цяло.

Xiaomi твърди, че 90W кабелно зареждане ще лишава 12,5 минути, с цел да достигнете от 0 до 50% заряд. В проби от предходната година Xiaomi 13 Ultra се зареждаше за 17 минути, тъй че това е обичайно усъвършенстване.

Процесор

Не е изненадващо, че тук е включен тазгодишният флагмански мобилен процесор Snapdragon 8 Gen 3 на Qualcomm. Устройството ще може да се конфигурира с до 1 TB памет и 16 GB RAM.

Xiaomi обаче отива още по-далеч, като прибавя нов личния си Surge T1 чип, предопределен да усъвършенства клетъчните (с 37%), Wi-Fi и Bluetooth (с 16%) връзки.

Xiaomi 14 Ultra към този момент предлага двупосочни сателитна връзка за диалози и изпращане на текстови известия. Ще можете да се свързвате със спътници с 29% по-бързо.

Дисплей

6,73-инчовият 120Hz LPTO AMOLED екран в Xiaоmi 14 Ultra предлага оптималната бляскавост от 3000 нита и включва Dolby Vision и HDR10+ HDR. Разделителната дарба е 1440 x 3200, а плътността му е 522 пиксела на инч.

Основното усъвършенстване спрямо Xiaomi 13 Ultra е яркостта, която предходната година беше оценена на 2600 нита.

Очаквайте още информация за Xiaоmi 14 Ultra по време на MWC.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР