Върховният съд на Тексас позволява забраната за потвърждаване на пола за повечето непълнолетни да влезе в сила в петък

...
В четвъртък Върховният съд на Тексас разреши влизането в сила
Коментари Харесай

В четвъртък Върховният съд на Тексас разреши влизането в сила на нов закон, който забранява повечето процедури за потвърждаване на пола за непълнолетни в щата, да влезе в сила в петък, като отказа да възстанови престоя на съдия от окръжен съд по закона.

Законът, известен като законопроект 14 на Сената, забранява на повечето непълнолетни да получават лечение, обичайно за половата дисфория, включително блокери на пубертета и хормонална терапия. Предвидени са изключения за интерсексуални пациенти и за някои непълнолетни, които вече са получавали грижи за потвърждаване на пола преди приемането на закона, въпреки че тези непълнолетни ще бъдат принудени да „отбият“ всички лекарства, предписани като част от план за лечение.

Решението на Върховния съд на Тексас не разглежда аргументите за исканата временна забрана, докато съдът не може да разгледа делото, а просто отхвърли искането за временно освобождаване.

CNN се свърза с GLMA, група за защита на здравето на ЛГБТК и една от страните, завели дело, за коментар относно решението.

ACLU на Тексас осъди решението на Върховния съд в четвъртък, като нарече забраната „несправедлив“ закон.

„Нека бъдем ясни: Транс младежите са обичани и принадлежат на Тексас“, каза организацията в публикация в X, известна преди като Twitter. „Няма да спрем, докато тази жестока забрана не бъде отменена.“

Тази история е актуална и ще бъде актуализирана.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР