В четвъртък в югоизточните райони е в сила жълт код

...
В четвъртък в югоизточните райони е в сила жълт код
Коментари Харесай

15-дневна прогноза: Ще имаме ли бяла Коледа и сняг за Нова година?

В четвъртък в югоизточните региони е в действие жълт код за силен на моменти и плевел вятър от югозапад. Облачността денем ще става все по-плътна. От северозапад ще завали дъжд, който до среднощ ще обхване доста региони на страната.

Снимка: нимх

Преди обяд ще духа сдържан, в югоизточните региони - краткотрайно мощен, югозападен вятър. След обяд вятърът ще стане от запад-северозапад.

Вижте 15-дневната прогноза

Максималните температури в северозападните региони ще бъдат най-ниски  9- 11 градуса, на югоизток ще бъдат най-високи до 16-18 градуса.

В планините също ще бъде прохладно, с плевел, на моменти даже ураганен, вятър.

Снимка: нимх

В пеък и в събота валежите ще продължат и ще са обилни по количество. Още в петък преди обяд в Предбалкана и високите полета ще стартират да минават в сняг. Вятърът ще стане от север-североизток и с него ще нахлува леден въздух.

Максималните температури ще са в четвъртък

През нощта против събота дъждът на всички места ще премине в сняг. В събота в северните региони преваляванията ще отслабнат и последователно ще стопират, а в южната половина от страната ще продължат през целия ден. Ще се образува снежна завивка. По планинските проходи и в Източна България ще има условия за виелици и навявания.

Снимка: нимх

В неделя преваляванията ще спрат, ще стартира скъсване на облачността. В понеделник сутринта ще е студено, с минимални температури сред минус 8 и минус 3 градуса, по-ниски в котловините на Западна България.

През първата половина от идната седмица ще доминира слънчево време, с краткотрайни нараствания на облачността, вероятността за превалявания е дребна. Вятърът ще е слаб от северозапад, в доста региони краткотрайно ще стихва и заран ще има условия за понижена видимост в равнинната част от страната. Минималните температури ще остават негативни, а дневните постепенно ще се покачват.

В събота и неделя температурите ще стигат до 15 градуса в Източна България

През втората половина от идната седмица ще има нараснала възможност за синоптична конюнктура със забележителна облачност и превалявания на доста места в страната. Изгледите са температурите да са към или над нормалните за втората половина от декември.

Снимка: нимх

В по-голямата част от страната преваляванията ще са от дъжд, който в по-ниските планински региони и във високите полета в Западна България ще минава в сняг. Там има нараснала възможност и за формиране на нова снежна завивка.

Жълт код за мощен вятър е разгласен за четири области

От 26 декември вероятността за превалявания понижава. Ще има и дни с по-значителни разкъсвания на облачността, изключително в планините и планинските региони, само че в низините и котловините ще се основат условия за температурни инверсии, най-вече облачно и мъгливо време. Повишена възможност за превалявания има още веднъж в края на декември. Отново обаче по-голяма е вероятността да са от дъжд.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР