В четвъртък сутринта ще бъде подновена акцията по издирване на

...
В четвъртък сутринта ще бъде подновена акцията по издирване на
Коментари Харесай

Утре подновяват акцията по издирване на изчезналия турист в Пирин

В четвъртък сутринта ще бъде възобновена акцията по търсене на изчезналия екскурзиант в Пирин. Планинските спасители за през днешния ден завършиха с търсенето поради извънредно неприятни метеорологични условия в региона на връх Вихрен.

Трети ден няма и диря от 69-годишния Пламен Христов, който през днешния ден има рожден ден и е трябвало да означи кръглата си 70-годишнина с доста посетители.

В понеделник Пламен Христов от София е тръгнал на поход към връх Вихрен. В Банско е бил със сина си. Оставил си е колата на паркинга на Железния мост и поел към върха. За последно е забелязан на Бъндеришка поляна. Около 17,10 ч се е обадил по телефона и обяснил, че е на десетина минути от върха и е споделил, че щом се качи на Вихрен, отново ще се обади. Оттогава обаче няма никаква връзка с него. Синът му подал сигнал в Планинската избавителна работа на идващия ден, във вторник, малко преди 17 ч. Веднага е образуван екип спасители, които са тръгнали към хипотетичното място на изгубването, само че не са го разкрили.

Телефонът му е давал свободно до сряда следобяд, само че единствено една клетка го е засякла.
В сряда сутринта спасители от Банско и Сандански още веднъж потеглиха по три маршрута към Вихрен. " Времето е доста неприятно, мъглата е гъста и няма никаква видимост. Спасителната акция е доста тежка и сътрудниците в късния следобяд се върнаха. Знаем, че мъжът е умел алпинист, бил е добре снабден и се надяваме да го открием ", сподели дългогодишният избавител Методи Баненски от отряда в Банско.

По високите елементи на Пирин няма доста сняг, само че е заледено, има гъста мъгла и изискванията не са подобаващи за туризъм, предизвестяват планинските спасители. " Туристите да не потеглят сами и постоянно да афишират авансово маршрута, по който ще се движат ", поучават спасителите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР