В четвъртък кралица Елизабет се появи за първи път публично

...
В четвъртък кралица Елизабет се появи за първи път публично
Коментари Харесай

Елизабет II за първи път напусна Уиндзор от март и посети секретна военна лаборатория

В четвъртък кралица Елизабет се появи за първи път обществено след блокадата за ковид през март , посещавайки военното изследователско оборудване в Портън Даун , оповестява " Ройтерс ".

94-годишният монарх, прекарал националната обсада на Англия в замъка Уиндзор , изпълняваше формалните си отговорности отдалечено посредством видео връзка или телефон в двореца си, откогато бяха въведени обществени ограничавания. За първото обществено излизане към нея се причисли и внукът й принц Уилям .

По време на пътуването си кралските особи се срещат с личния състав на Портън Даун и други военнослужещи, дружно с учени, помагащи в отговор на пандемията COVID-19 .

Официалната цел на пътуването е да се открие новият център за разбор в лабораторията , където кралицата и принцът участват на проява на криминологично следствие на експлозиви .

Те също вършат обиколка на лабораторията, с цел да видят проява на оръжия и тактики, употребявани в контраразузнаването .

Портън Даун е учреден през 1916 година като английска лаборатория за химически и биологични оръжия , където учени от министерството на защитата организират секрети опити, включващи към 20 000 военнослужещи, което ведо до гибелта на един от излагане на зарин .

От 60-те години наминалия век оборудването се концентрира върху създаването на контрамерки и технологии за защита и сигурност , макар че тайната му конструкция постоянно е водила до спекулации по отношение на активността.

" Никакви извънземни, нито живи, нито мъртви, в никакъв случай не са били отвеждани в Портън Даун ", написа на уеб страницата на държавното управление.

От март единствените обществени изяви на монарха са в Уиндзор за военна гала през юни , с цел да отбележат рождения й ден, и за на 100-годишния капитан Том Мур.

Също по този начин е посещавала замъците Балморал в Шотландия и Сандрингам в Източна Англия, нейните частни резиденции.

Строго секретната научно-технологична лаборатория за защита в Портън Даун в югозападна Англия взе участие и разпознава нервнопаралитичния сътрудник, употребен за нападението на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия Скрипал в близкия град Солсбъри преди две години.

Англия упрекна двама съветски сътрудници, подкрепени от Москва, в осъществяването на офанзивата, обвиняване, което Кремъл отхвърли.
 Шефът на MI5: Британски шпиони пазят работата за ваксини против COVID-19
Шефът на MI5: Британски шпиони пазят работата за ваксини против COVID-19

Враждебни сили заплашват Обединеното кралство и MI5 осуетява заприказва и шпионаж даже в ЕС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР