В четвъртък Франция си осигури първия паричен транш в размер

...
В четвъртък Франция си осигури първия паричен транш в размер
Коментари Харесай

Франция получи първия транш в размер на 5,1 млрд. евро от Европейския фонд за възстановяване



В четвъртък Франция си обезпечи първия паричен транш в размер на 5,1 милиарда евро от Фонд за възобновяване и резистентност на Европейски Съюз на стойност 800 милиарда евро, целящ да помогне на единния блок да се възвърне от коронавирусната пандемия и да направи стопанската система по-зелена и по-дигитализирана.

Общият дял на Франция във фонда е 39,4 милиарда евро под формата на безплатни средства, като бъдещите изплащания са обвързани с осъществяването на капиталови планове и ограничения за промяна, посочени в оферти от страната проект до Европейската комисия.

" Планът за възобновяване и резистентност на Франция е ясно насочен към зеления преход, финансирайки необятен набор от планове - от поправки на здания до чиста подвижност “, съобщи еврокомисарят по стопанската система Паоло Джентилони.

Той акцентира цифровите планове в предлагането на Франция.

Комисията има за цел да набере тази година от дълговия пазар 80 милиарда евро чрез дълготрайни взаимни еврооблигации и краткосрочни еврокнижа за финансиране на първия транш от заплащания по фонда към страните от Европейски Съюз.

Преди Франция и страни като Португалия, Люксембург, Белгия, Гърция, Италия, Испания и Литва също получиха първите си траншове от Фонда за възобновяване по-рано този месец, а Чешката република получи първия си транш още през юли.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР