В четвъртък, 8 февруари, общинските съветници в София ще направят

...
В четвъртък, 8 февруари, общинските съветници в София ще направят
Коментари Харесай

Осми опит: Ще бъде ли избран председател на СОС?

В четвъртък, 8 февруари, общинските съветници в София ще създадат осми опит да изберат ръководител. Седмият беше в края на януари и макар оптимистичната прогноза тогава на общинския консултант от Синя София Вили Лилков, изборът още веднъж се оказа несполучлив.Така от средата на ноември, към този момент близо три месеца, СОС не може действително да проработи. На последното съвещание отПП-ДБ-ССпредложихаЦветомир Петров -кандидат, който се очакваше да получи нужните гласове, само че и той не беше определен.

По-рано през седмицата от ГЕРБ потвърдиха позицията си, че болшинството в Столичния общински съвет е отговорност единствено и само на обединението, “спечелила ” изборите и на кмета Васил Терзиев.

„ Групата на ГЕРБ-СДС в СОС не взе участие нито в “сглобки ”, нито в “заварки ” с хора, чиято победа сега е обект на следствие и инспекция от страна на институциите! ”, се споделя в тяхна позиция, изпратена до медиите.

Също преди дни от Българска социалистическа партия обявиха, че не водят диалози за сформиране на общо болшинство с ПП-ДБ-СС и ГЕРБ в Столичния общински съвет и че техният претендент отново ще е Диана Тонова. А от Има Такъв Народ още веднъж ще повдигнат Пламен Данаилов.

Без работещ общински съвет не може да бъде гласуван бюджетът на София. СОС може да бъде разхлабен от Общинската изборна комисия, в случай че до 14 февруари не бъде определен ръководител. Тогава изтича тримесечният период по закон след полагането на клетвата на общинските съветници.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР