В четири общини проблемът с депонирането на отпадъците, заради който

...
В четири общини проблемът с депонирането на отпадъците, заради който
Коментари Харесай

В четири общини няма изгледи за бързо решаване на проблемите с боклука

В четири общини казусът с депонирането на отпадъците, поради който България е застрашена от нова наказателна процедура от Европейската комисия, няма изгледи да бъде решен скоро. Това се разбра от думите на министъра на околната среда Нено Димов пред Българска национална телевизия.

До края на 2017 година трябваше да бъдат затворени всички сметища, които не дават отговор на еконормите. Досега са затворени 112 сметища, сподели Нено Димов.

В Благоевград, Дупница, Кюстендил и Бяла (Русенско) към момента няма построени системи за депониране на отпадъците, които да дават отговор на европейските екологични условия. В Благоевград и Дупница има поредност обжалвания на публичните поръчки за създаване на нови депа, поради които процедурите са забавени. Обжалванията към този момент са завършени и строителството ще може да стартира, като в Благоевград кметът твърди, че новото хранилище ще може да бъде пуснато през 2018 година, изясни екоминистърът. Той уточни, че в Дупница ще има по-голямо закъснение и не даде информация за другите общини.

В Пазарджик се чака новото хранилище за преправка на боклуци да проработи до края на тази седмица, заяви още Димов. Там забавянето се получи поради обжалвания на процедурата за избор на оператор на новопостроеното хранилище, само че те към този момент са завършени. Екоминистърът уточни, че локалната власт би трябвало да отговори за какво толкоз процедурите са извършени късно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР