В черния списък попаднаха лица от целия политически спектър на

...
В черния списък попаднаха лица от целия политически спектър на
Коментари Харесай

Колко корумпирана всъщност е България? frognews.bg

В " черния " лист попаднаха лица от целия политически набор на България. В момента глобените българи по " Магнитски " са общо единайсет. Това повдига въпроса за това какъв брой корумпирана е в действителност страната ни. 

 

Според данните за 2022 година на корупционния показател Transparency International страната ни е втората най-корумпирана в целия Европейски съюз. България се намира на 72 място в ранглиста от общо 180 страни. До нас се подреждат страни като Бенин, Гана, Сенегал, ЮАР, Буркина Фасо и други. Единствената страна от Европейски Съюз, която е с по-висок показател за корупция е Унгария. 

 

Усещането за корупция в България е 42. Това е индикатор, с който от Transparency International мерят чувството за равнището на корупция в политиката и администрацията на всяка една страна. Стойностите са от 0 (високо чувство за корупция) до 100 (никакво чувство за корупция). 

 

В Европа страните с най-ниско чувство за корупция са страните от Скандинавието: Дания (90 точки), Финландия (87) и Норвегия (84).

 

България взе участие в класацията на Transparecy International за 25 път.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР