В бюрото по труда в Плевен са регистрирани 1185 безработни,

...
В бюрото по труда в Плевен са регистрирани 1185 безработни,
Коментари Харесай

В бюрото по труда в Плевен има 1185 необразовани безработни

В бюрото по труда в Плевен са регистрирани 1185 безработни, които са с главно обучение и още по-ниско. Това заяви в пресклуба на Българска телеграфна агенция шефът на бюрото Здравко Дафинов.

Той съобщи, че този дял на необразовани безработни е огромен, като се има поради, че общо хората, които са се записали на трудовата борса в Плевен са 3480. Дафинов сподели, че безработните експерти с висше обучение са доста по-малко - 508, като те по-лесно си намират работа. Младите безработни хора са 518, а тези над 55 години - 778.

В бюрото имат специалисти, които работят с преимущество в две посоки - за поддръжка при търсенето на работа на младежите и на хората от малцинствата.

Дафинов разяснява, че работодателите все по-рядко афишират в бюрото по труда равнището на работната заплата, която оферират. Те не са и длъжни - нормално оповестяват месечното заплащане, което дават, устно при среща с претендентите, посочи той.

От 23 януари се търсят 30 служащи за оператори, които ще бъдат готови за нова специалност от огромен вложител, който влиза в Плевен от Германия. Търсят се също учители по разнообразни специалности, медицински сестри, възпитатели и помощник-възпитатели, шивачи, готвачи, монтажници, водопроводчици, водачи, продавачи.

Нивото на безработица в Плевен е най-ниско от 10 години насам, твърди Дафинов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР