В бургаските училища многократно са провеждани кампании за чиста околна

...
В бургаските училища многократно са провеждани кампании за чиста околна
Коментари Харесай

Общински съветник пита: Кога училищата ще започнат да събират отпадъците разделно?


" В бургаските учебни заведения неведнъж са провеждани акции за чиста околна среда и за разделно събиране на отпадъците. Това, обаче, не е задоволително, с цел да основат трайни привички при децата ", стимулира се Калояна Живкова. Според нея в случай че в просветителните институции всички изхвърлят отпадъците разделно това ще повлияе на държанието на децата и отвън учебно заведение.

За да бъдат рециклирани отпадъците, първо би трябвало да бъдат отделени. Най-ефективно е това делене да се случи сега на превръщането им в боклук.  В случая с опаковките, след използването на продуктите, които те съдържат. Това разрешава по-нататъшното им вложение като материали в производството на необятен кръг артикули с високо качество.

Освен че обезпечава вторични първични материали за производството на нови произведения, разделното събиране понижава количеството на отпадъците, които се депонират. Това икономисва и финансови разноски. Удължава се експлоатационния период на депата и като цяло се понижава нездравословното влияние на човешката активност върху околната среда.

" Опазването на околната среда е измежду целите на Община Бургас. Предприетите ограничения в тази посока са десетки, доста от тях новаторски за страната. Затова надграждането, в посока разделно изхвърляне на отпадъците, ще бъде крачка в вярната посока и модел за други градове ", споделя общинският консултант.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР