В Бургас започва годишната ветроходна регата Кор Кароли. За 18-ти

...
В Бургас започва годишната ветроходна регата Кор Кароли. За 18-ти
Коментари Харесай

Започва ветроходната регата ,,Кор Кароли''

В Бургас стартира годишната ветроходна регата „ Кор Кароли ". За 18-ти път варненското съревнование подвига платна и за повторно стартът е от Порт Бургас.

Бургас

Близо 50 килови яхти ще се състезават в петте спортни дни на регатата. Познатите дестинации водят до Св. Влас, Сарафово и Варна.
Димитър Новак- уредник: Тази година сме присъединили и остров " Свети Иван ", което е оригиналност за изданието на регатата.Иван Костадинов- Царево: Това е една от най-хубавите регати, може би най-хубавата бих споделил, тъй като тя е офшорна регата, от пристанище до пристанище.
Заявките за присъединяване са от български и украински яхти.
Хенрих Кокончев-главен арбитър: Времето за ветроходство е доста положително, мощен вятър, типично бургаско неспокойствие, тук в този залив, тъй като е бездънен, вълната става много висока и тъй като към този момент имаме в България здрави хубави яхти, с огромна доза успокоение организираме тези надпревари.
Официалната спортна стратегия стартира на на следващия ден в 11.00 ч. със старт на първия стадий от Бургас - о-в " Св. Иван " - Бургас. Таксата за присъединяване е 10 лева на човек, а такса за лодките, без значение от тяхната величина, няма да има. Средствата ще бъдат ориентирани за образуване и осъществяване на самото съревнование, както и за годишната гала „ Златен глобус ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР