В Бургас започна подписка в защита на едно от емблематичните

...
В Бургас започна подписка в защита на едно от емблематичните
Коментари Харесай

Подписка в защита на емблематичното заведение „Гъбката” в Бургас

В Бургас стартира подписка в отбрана на едно от емблематичните заведения на града „ Гъбката ” , което се намира на входа на Морската градина.

Заради разразилите се разногласия към провелия се търг за нов наемател морският град е на път да се раздели с един от знаците на града. Старите бургазлии помнят „ Гъбката ” като място, където в горещите летни ни са спирали за по лимонада.  
 Стела Костадинова
„ Това е едно емблематично място. Обичаме да сядаме там. Срещаме доста бургазлии. Това е като един дребен клуб на Бургас ”, споделя остарелият бургазлия Петър Георгиев. 

Договорът на досегашният наемател обаче изтича, а нов общинската комисия не е определила. Така в края на февруари емблематичното заведение ще би трябвало да затвори. 

„ Надявам се, че ще бъде едно заслужено решение от Община Бургас и „ Гъбката „ да не бъде отстранена, тъй като тя 100 и там повече от 100 години и има всички нужни документи, разрешителни за стоеж, акт 16.

Имаме мнение от експерти,които настояват че тя  е  не е преместваем обект и не би трябвало да бъде отстранена, откакто тя е по чл.120 ”, съобщи за. Рауф Сабах, който стопанисва обектът повече от 10 години.
 Стела Костадинова
Засега общинската комисия е отсрочила разглеждането на проблема. Трябва да се излезе със мнение дали заведението би трябвало да се преглежда по член 56 като преместваем или по чл.120 като непреместваем обект. 
 Стела Костадинова
От Община Бургас са безапелационни, че „ Гъбката ” ще бъде непокътната без значение кой е наемател . „ Дали да има нов наемател на терена, който  е държавен и е стопанисван от Община Бургас, там ще я има „ Гъбката ”, защото това  е знак на Бургас.

Проектът ще мине през експертен съвет за тип, цвят, материал . Най-вероятно ще бъде нещо доста по-модерно, по-хубаво и новаторско. Това ще го реши експертен съвет и архитектите ”, съобщи Стефан Дубаров - директор  на Търговско дружество „ Приморие “

Предстои комисията още веднъж за прегледа проблема.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР