В Бургас започна мащабна кампания за ограничаване на тютюнопушенето сред

...
В Бургас започна мащабна кампания за ограничаване на тютюнопушенето сред
Коментари Харесай

Забраната за продажба на цигари на непълнолетни масово не се спазва, установи проверка на БНТ

В Бургас стартира огромна акция за ограничение на тютюнопушенето измежду учениците. Тя е по концепция на родители, които постоянно виждат край оградите на учебните заведения малолетни да пушат. Полицията стартира инспекции по магазините против продажбата на тютюневи произведения и алкохол измежду децата.

Наш екипи откри, че макар възбраните, които са от години, това не се съблюдава.Лесно откриваме и малолетни да пушат на гърба на едно от учебните заведения.



За да се предотврати тази порочна процедура полицията и РЗИ започнаха всеобщи инспекции по магазините край учебните заведения.

" Тази седмица имаме превантивни инспекции, като идната всеки един от търговците би трябвало да е наясно, че този, който се пробва, малолетен, да закупи от него алкохол или тютюневи произведения, евентуално, може да е в качеството на скришен клиент ", сподели Цветелина Рандева, представител на ОД на МВР-Бургас.

Кампанията е стартирана от родители от Руската гимназия в Бургас, които са очевидци по какъв начин децата пушат директно до учебното заведение, а защото е отвън двора, учителите за безсилни.

" Ние сме си пуснали нужните заповеди, с които се не разрешава използването на алкохол, опиати, тютюнопушене и всевъзможни други енергийни питиета, само че е реалност, че тези заповеди мъчно могат да бъдат следени ", сподели Весела Иванова, шеф на ПГЧЕ „ Васил Левски “ – Бургас.

Кампанията в Бургас ще продължи до края на образователната година.

Вижте повече във видеото

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР