В Бургас ще се проведе обществено обсъждане за преминаване към

...
В Бургас ще се проведе обществено обсъждане за преминаване към
Коментари Харесай

2000 семейства в Бургас ще получат безплатно нови уреди за отопление

В Бургас ще се организира публично разискване за прекосяване към отопление с екологични уреди. Проектът за замяна на печките, които са на гориво, дърва и въглища, стартира още преди година. В него с изключение на Бургас са включени и други общини в страната. Това са София, Русе, Велико Търново, Стара Загора и Монтана.
Проектът се назовава " Българските общини работят дружно за възстановяване на качеството на атмосферния въздух ".
Неговата цел е да се понижи замърсяването на въздуха с фини прахови частици.
Във втората фаза на плана 80 семейства ще бъдат включени към различни форми на отопление. Те ще употребяват пелети или природен газ. В последния стадий 1914 семейства от Бургас, които са декларирали предпочитание за присъединяване в плана, ще преминат на еко горива. Отоплителните уреди на утвърдените ще бъдат сменени безплатно.
Общественото разискване на което са поканени всички заинтригувани, ще се организира на 21 ноември от 17.30 часа в зала " Георги Баев " на КЦ " Морско казино ".
По време на дебата жителите ще научат методите по които могат да аплайват за промяна на отоплителните уреди с нови.
Представители на Община Бургас ще обяснят по какъв начин ще се кандидатства и какви документи е належащо да се приготвят и подадат от фамилиите искащи да вземат участие.
На територията на община Бургас е планувана безвъзмездна замяна на старите печки с по-модерни и по-малко замърсяващи способи на отопление за 2000 семейства .
Смяната на уредите е по стратегия на Европейския съюз и би трябвало трябва да завърши до октомври 2024 година.
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР