В Бургас ще се изгражда споделен Студентски кампус на висшите

...
В Бургас ще се изгражда споделен Студентски кампус на висшите
Коментари Харесай

В Бургас ще се изгражда споделен Студентски кампус на местните университети

В Бургас ще се построява споделен Студентски кампус на висшите образователни заведения в града. Това заяви кметът на морския град Димитър Николов във Facebook след среща с ректорите на Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “, Бургаски свободен университет, Национална художествена академия и Филиал Бургас при Софийски университет „ Св. Климент Охридски “ – проф. Христо Бозов, проф. Милен Балтов, проф. Георги Янков и проф. Теодор Седларски.

Ето известието на Димитър Николов:

Винаги доста се е говорило за бургаски тим, само че през днешния ден изпитах същинска горделивост от бургаския тим на ректорите!
Четирима професори, които повече от час обсъждаха по какъв начин да работят взаимно, с цел да създадат Бургас още по- мечтан град за студенти, какви стратегии да започват, по какъв начин да продължат да подвигат академизма, по какъв начин да разкриват нови специалности и притеглят младежи.

И новината от през днешния ден е, че с ректорите на Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “, Бургаски свободен университет, Национална художествена академия и Филиал Бургас при Софийски университет „ Св. Климент Охридски “ – проф. Христо Бозов, проф. Милен Балтов, проф. Георги Янков и проф. Теодор Седларски започваме съответни стъпки за построяването на споделен Студентски кампус на висшите образователни заведения в Бургас!

Решихме, че в него ще има зони за образования и студентски продан, за настаняване на задгранични и български студенти, и преподаватели, корпуси с образователни лаборатории за осъществяване на научни проучвания, споделени пространства за работа по разнообразни планове и дисциплини, включени в четирите висши образователни заведения.

Обединихме се към концепцията да стартираме и с обща цифрова платформа, която ще показва всички благоприятни условия за висше обучение в Бургас.

Платформата ще дава и всички функционалности на бъдещия Студентски кампус – образуване на хакатони сред възпитаници и студенти, на стартов фонд за финансиране на студентски хрумвания и научни разработки, осъществяване на разнообразни студентски спортни начинания и надпревари, и други.

Следващи стъпки ще бъдат сключване на общ меморандум за партньорство и взаимоотношение сред университетите в града и Община Бургас, както и основаване на Регионален студентски съвет, с който да обменяме хрумвания за студентски инциативи, стратегии и функционалността на споделения студентски кампус.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР