В Бургас се очаква да бъдат преустановени присъствените учебни занятия

...
В Бургас се очаква да бъдат преустановени присъствените учебни занятия
Коментари Харесай

Учениците в Бургас ще преминат към онлайн обучение от другата седмица?

В Бургас се чака да бъдат прекратени присъствените образователни занятия поради високия брой на инфектирани деца.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29781
Областта е преди всичко в страната по карантинирани възпитаници, а също така и бариерата от 1000 инфектирани на 100 000 души е премината.

" В началото на седмицата сме имали 22 паралелки под карантина в община Бургас. Днес 105 паралелки са под карантина. Имаме 206 заболели учители и под карантина. Толкова бързо да се разболеят, толкоз доста заболели учители сме нямали. Кривата на заболеваемост е отвесна, тя не е стръмна, тя е отвесна. Имаме все още свободни 25% от леглата, които сме разкрили. Ние имаме 428 разкрити кревати, а свободните са към 100 и решението на Общинския спешен щаб е да се издаде заповед, издал съм и съм я изпратил към този момент за координиране със основния държавен здравен контрольор, заповед за прекратяване на плановия банкет и плановата оперативна активност на лечебните заведения за болнична помощ ", сподели доктор Георги Паздеров, шеф на РЗИ-Бургас.

Математическата гимназия в Бургас е едно от учебните заведения в района с максимален брой карантинирани възпитаници.

От тази заран под карантина са 18 паралелки или над 500 деца. Ситуацията е доста динамична, доста бързо се трансформира. Ежедневно получаваме сигнали от родители за деца с позитивни проби, изясни пред Българска национална телевизия Красимира Димитрова, зам.-директор на ППМГ " Акад. Никола Обрешков " - Бургас.

Не изпитваме усложнения с тестванията за възпитаници, добави Дора Какълева, здравна сестра в учебното заведение.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29781  Как работят Коронавирус зоните в Пловдив Как работят Коронавирус зоните в Пловдив  Германия записва 81 417 нови случая на заразяване с ковид Германия записва 81 417 нови случая на заразяване с ковид  Броят на новозаразените с COVID-19 в Австралия доближи рекордно ниво Броят на новозаразените с COVID-19 в Австралия доближи рекордно равнище
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР