В Бургас продължава информационната кампания за подмяна на старите печки

...
В Бургас продължава информационната кампания за подмяна на старите печки
Коментари Харесай

В Бургас продължава кампанията за подмяна на старите печки

В Бургас продължава осведомителната акция за замяна на старите печки на дърва и въглища с уреди на еко гориво. В профилирана шатра, ситуирана до Часовника на ул. " Богориди ", всеки жител може да получи осведомителни материали и телефон за консултация с специалисти за изискванията, на които би трябвало да дават отговор претендентите, искащи да се включат в плана за чист въздух.

Към сегашния миг в Бургас продължава осъществяването на пилотната фаза по план по Програма LIFE " Българските общини работят дружно за възстановяване на качеството на атмосферния въздух ".

В 8 семейства в морския град към този момент са инсталирани нови газови котли на мястото на старите и неефективни печки. Други 15 са оборудвани с печки и котли на пелети. Кампанията по доставката и монтирането на екологичните печки продължава.

Новите отоплителни уреди се инсталират гратис и имат гаранционен период. Подмяната се прави по авансово направен график и спазването му от страна на жителите е изключително значимо. Ако някое домакинство не обезпечи достъп в избрания ден за замяна на отоплителния апарат, процедурата за това ще се отсрочи във времето.

За да е в действие гаранцията на новия отоплителен апарат, наложително изискване е той да бъде експлоатиран вярно, като се съблюдават дадените за тази цел указания. Нередовното му обслужване и нарушение на предписанията може да докара до щета на отоплителния апарат и отпадане на гаранционния период.

Да не забравяме нещо значимо - семейството наложително би трябвало да върне остарялата печка, която ще бъде предадена за преработване.

След приключването на пилотната фаза на плана, планирано след месец април 2021 година, ще стартират процедурите по реализирането на втората, съществена фаза. По време на нея се планува да бъдат сменени старите печки на 1914 семейства от Централна градска част, квартал " Възраждане " и комплексите " Лазур ", " Братя Миладинови " и зона Г на " Меден рудник ".

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР