В Брюксел започна делото срещу единствения оцелял от атентаторите в

...
В Брюксел започна делото срещу единствения оцелял от атентаторите в
Коментари Харесай

Започна делото срещу Салах Абдеслам за атентатите в Париж от 2015 г.

В Брюксел стартира делото против единствения оживял от атентаторите в Париж, които през ноември 2015 година лишиха живота на 130 души.

Салах Абдеслам ще дава отговор пред белгийския съд по друго обвиняване - за пукотевица по служители на реда в Брюксел дни преди да бъде хванат. Атентаторът прекара 20 месеца в ареста при най-строг режим и 24-часово наблюдаване. Абдеслам е упорствал да участва на делото, въпреки и да отхвърли да отоваря на въпросите на прокурора.

Сред дребното му изявления е изказване, че е подложен на извънредно отношение в пандиза в Париж, както и че мълчанието му не значи нито, че е отговорен, нито, че е нарушител. Делото против Салах Абдеслам ще продължи четири дни, като идващите съвещания ще се гледат в Париж.
Филип Дуперон, родственик на умрял при атентатите: Надявахме се Салах Абдеслам да промени досегашната си тактика да мълчи в съда, само че той явно не просто не има намерение да го прави. Днешното му изявление към съдиите, че не се опасява от тях и че би трябвало да дава отговор единствено пред своя господ, бяха явен опит за провокация.  Съдебна рисунка на Салах Абдеслам от Брюкселската правосъдна палата Съдебна рисунка на Салах Абдеслам от Брюкселската правосъдна палата © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР