В Брюксел приключи последното изслушване на екипа на фондация Пловдив

...
В Брюксел приключи последното изслушване на екипа на фондация Пловдив
Коментари Харесай

В края на май ще e ясно дали Пловдив ще получи наградата Мелина Меркури



В Брюксел завърши последното чуване на екипа на фондация " Пловдив 2019 " пред жури от специалисти към Европейската комисия. След 21 работни дни се чака решението на журито дали Пловдив ще получи влиятелната премия на името на Мелина Меркури и ще излезе окончателния отчет за напредъка на Пловдив по пътя към реализирането на плана Европейска столица на културата 2019.​

Наградата Мелина Меркури e най-престижното отличие, което се дава на градовете, които стават Европейска столица на културата.

" Тези милион и половина евро могат да се употребяват за покриване на част от финансирането, само че в годината след купата ", каза Кирил Велчев - изпълнителен шеф на фондация " Пловдив 2019 " директно след чуването.

Светлана Куюмджиева, артистичен шеф на Пловдив 2019 е задоволена от чуването, траяло повече от два часа, в което от въпросите на 11-членното жури от самостоятелни специалисти и един координатор от страна на Европейската комисия, са станали и ясни и главните насоки за упованията на журито.

Решението на журито дали Пловдив ще получи премията на името на Мелина Меркури от милион и половин евро се чака към 24 май.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР