В Брюксел днес започва двудневно заседание на лидерите на Европейския

...
В Брюксел днес започва двудневно заседание на лидерите на Европейския
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС обсъждат Брекзит, миграцията, кохезионната политика

В Брюксел през днешния ден стартира двудневно съвещание на водачите на Европейския съюз, в това число министър председателят Бойко Борисов, на което английският министър председател Тереза Мей ще осведоми сътрудниците си за настоящото развиване на събитията по Брекзит.

Това ще стане на работна вечеря, след което водачите ще продължат съвещанието си във формат 27 и ще одобряват изводи по отдръпването на Англия от Европейски Съюз.
На дневен ред на последната лидерска среща за годината ще бъде и тематиката за миграцията, като Съветът ще направи повсеместен обзор по въпроса, в това число и по промяната на общата европейска система за леговище.

България ще поддържа целенасочени и съобразени със спецификата на третите страни дейности от страна на Европейски Съюз, които да спомагат мигрантите да останат наоколо до районите на генезис. Страната ни счита, че е належащо да продължи да се следи развиването по всички миграционни направления, както и да се сътвори механизъм за ранно идентифициране на признаци на повишен напън.

Противодействието на дезинформацията ще бъде друга основна тематика на съвещанието.

Френският президент Еманюел Макрон и немският канцлер Ангела Меркел ще показват усещанията си за използването на Минските съглашения, ще бъде разисквана и обстановката в Азовско море.

Многогодишната финансова рамка е друга значима тематика, в границите на която ще се дебатира кохезионната политика. България ще отстоява позицията, че финансирането на новите политики не трябва да бъде за сметка на обичайните като общата селскостопанска и кохезионна политика. Сред другите тематики на вниманието на водачите ще бъдат единният пазар и климатичните промени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР