В Бремен и Хамбург конфискуват все повече кокаин. Ще последват

...
В Бремен и Хамбург конфискуват все повече кокаин. Ще последват
Коментари Харесай

Все повече кокаин – превземат ли безскрупулни наркобанди и Германия

В Бремен и Хамбург конфискуват от ден на ден кокаин. Ще последват ли немските пристанища ориста на Белгия и Нидерландия, където безскрупулни наркотрафиканти изнудват и заплашват с убийства?

в Бремерхафен, излиза наяве от думите на Клаудия Шилинг, началничка на пристанищата във федерална провинция Бремен. Пред немската обществено-правна медия АРД тя споделя, че съмнителни лица постоянно карат служащите на второто по величина морско пристанище в Германия да прикриват товари с опиати., изяснява АРД.

Изместване на наркотрафика от Белгия към Германия?

Служителите на митницата в Хамбург оповестяват, че единствено през 2021 година са конфискували 19 тона кокаин. В съпоставяне със 110-те тона кокаин,, това не звучи впечатляващо. Факт е обаче, че наркомафията към този момент се насочва и към немските пристанища.

Примерът с най-голямото белгийско пристанище припомня и за цената, която общността се наложи да заплати, откакто градът се трансформира в гореща точка за проведената престъпност. Белгийският министър на правораздаването Венсан ван Кикенборн споделя, че нарушителите към този момент заплашват съдии, прокурори и притежатели на спедиторски компании. Самият той живее с непрекъсната полицейска защита след провален опит да бъде похитен, написа АРД. Дали нещо сходно чака и?

Венсан ван Кикенборн допуска, че трафикът на кокаин скоро ще се насочи по-засилено към Германия. Една от аргументите за това: управляващите в и Нидерландия към този момент употребяват нови технологии и образоват личния състав си по какъв начин най-ефективно да се опълчват на дейностите на картелите. ". Ние към този момент работим за възстановяване на сигурността на пристанището в Антверпен и е допустимо главните линии на доставките да се изместят към Хамбург или Бремерхафен ", споделя министърът пред АРД.

Местните управляващи са разтревожени

Икономическите управляващи в Хамбург не изключват разгръщане на незаконните действия, а управляващите в Бремен са напряко разтревожени. В обща позиция до федералното министерство на финансите те се обръщат с молба за спомагателна поддръжка за митниците в Бремерхафен. " Трябва да поставим повече старания за усилване на сигурността - и то още в този момент, преди да се стигне до смъртни случаи ", написа в писмото. В отговор министерството прецизира, че с митниците всичко е наред и не дава обещания за спомагателна поддръжка, показва АРД.

Франк Букенхофер от полицейския профсъюз не схваща реакцията на финансовото министерство. По думите му в Германия митниците би трябвало да се грижат за предварителната защита на трафика на опиати, а те въобще нямат потенциала да се оправят с тази задача, изяснява немската обществено-правна медия.

С оглед на провокациите, пред които са изправени немските пристанища с трафика на кокаин, митниците нямат нито задоволително служителни, нито нужното техническо съоръжение. " Митниците би трябвало незабавно да станат по-ефективни, в случай че желаеме да успеем да се противопоставим на работата на картелите ", споделя Букенхофер пред АРД.

" Европа е все по-желан пазар за кокаин "

Според последния отчет на Службата по опиатите и престъпността към Организация на обединените нации, пристанищата по Северно море към този момент са най-важните хъбове за импорт на кокаин към Западна Европа. Социоложката Зора Хаузер разяснява пред АРД, че Европа се трансформира във все по-желан пазар за наркотрафикантите от Латинска Америка. Една от аргументите за това е, че в Европа се употребява повече кокаин от преди.

Освен това обаче доста от трафикантите считат, че рисковете при превозване на опиати към Европа са по-малко, в сравнение с в Съединени американски щати. Много постоянно даже не им се постанова да напущат своята страна, написа АРД. Достатъчно е просто да имат надеждни европейски сътрудници, а те не са малко. " Често става дума за локални незаконни групи, които разполагат с нужните връзки и способи да притеглят служащите на пристанищата на своя страна ", изяснява Хаузер пред немската медия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР