В болницата в Белоградчик, където целият персонал беше в готовност

...
В болницата в Белоградчик, където целият персонал беше в готовност
Коментари Харесай

Лекарите от болницата в Белоградчик засега няма да напускат​

В болничното заведение в Белоградчик, където целият личен състав беше в подготвеност да напусне, продължава приемът на пациенти. Лекарите към този момент няма да напущат.

Белоградчик

На среща с представители на Районната здравна ревизия, здравната каса и общината, лекари и медицински сестри, които от година и половина са без заплати, споделиха, че ще продължат да работят до края на годината.

300 хиляди лв. са отговорностите на болничното заведение единствено за заплати на личния състав.

От август предходната година са изплащани отчасти единствено задатъци. Обяснението на управлението на здравното заведение е, че пациентите са малко и парите по клинични пътеки не доближават. От общината, която е притежател на здравното заведение, оферират решение, само че то е краткотрайно.
Борис Николов, кмет на община Белоградчик: Единодушно посредством гласоподаване медицинския личен състав взе решение да продължат активността до края на тази година. Аз поех два уговорката. Единият е да преведем от заема до 15 декември 150 хиляди лв. за погасяване на 50 % от трудовите хонорари и възможна среща, повреждаме среща с министъра идната седмица, да чуем мнението на министъра и екипа му за бъдещето на нашата болница.  Решават ориста на болничното заведение в Белоградчик Решават ориста на болничното заведение в Белоградчик
Представители на Районната здравна ревизия и на Здравната каса се срещат сега с лекарите, които са подготвени още през днешния ден да подадат молби за напускан...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР