В благоевградското село Зелен дол вече ще се радват на

...
В благоевградското село Зелен дол вече ще се радват на
Коментари Харесай

След 40 години: Нови тръби за чиста питейна вода в благоевградското село Зелен дол

В благоевградското село Зелен дол към този момент ще се радват на чиста питейна вода, която ще тече по нова водопреносна система. Дълбоко остарелите и амортизирани тръби, като се изключи че създаваха проблем на жителите, непрестанно се пукаха, и създаваха спомагателен дискомфорт и загуба на питейна вода по трасето.

В село Зелен дол живеят 50 семейства, има и детска градина, тъй като е желано място от млади фамилии. Дългогодишен проблем обаче е остарелият тръбопровод и режимът на вода през летните месеци. След 40 години проблеми, част от хората в селото към този момент могат да употребяват за битовите си потребности чиста типа.

" Старият тръбопровод е изграждан през 80-та година, по-възрастен е от мен. Сега благодарение на ВиК-Благоевград подменяме повече от километър и половина, напълно нов тръбопровод, нови връзки на хората. С това се надявам, че към този момент няма да има загуби течове по трасето и ще усъвършенства качеството на водата. Подмяна на тръби, водомерите ще изваждаме на открито на хората ", сподели Александър Мановски, кмет на с. Зелен дол.

Предстои да бъдат изнесени отвън къщите водомерите. По този метод ще се предотвратят възможни обири на вода.

Кирил Баталски: " Тръбите са изгнили, по този начин е, нужно беше доста това да се подмени. Сега ПВЦ-то си е друго, модерна техника. Много рядко пиехме от тая вода, повече я използвахме за битови потребности. Сега към този момент по-друго ще е. Доживяхме и пристигна и това време. Абе за младите, ние сме по-стари, за младите да е добре. Без вода няма нищо, няма живот без вода ".

Жителите на Зелен дол са предизвестени за плановите прекъсвания на водата.

Роза Костадинова: " Правят водопровода, но и я пускат водата, доста малко време я нема. Има към този момент нови тръби, персонално при мене към този момент са новите. Новата тръба, хубава вода пуска ".

" Главно прекъсването е, когато се връзва новият тръбопровод към този момент построен. Като в този момент ще слагаме към този момент и нови кранове на всяко кръстовище, с цел да може да се контролира при повреди, при създаване, градеж на къщи, с цел да може да не се стопира нацяло село, а да се стопира единствено на обособени региони ", сподели още Александър Мановски, кмет на с. Зелен дол.

Жителите на Зелен дол към този момент се радват на част от новата облага, с вярата да има и дъжд, с цел да не се постанова наложително да бъдат на режим летните месеци и да няма вода в новите тръби.

Репортер: Десислава Малинова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР