В Благоевград заради строеж на сграда поддаде част от ограда

...
В Благоевград заради строеж на сграда поддаде част от ограда
Коментари Харесай

В Благоевград заради строеж на сграда поддаде част от ограда на детска градина

В Благоевград поради градеж на постройка поддаде част от ограда на детска градина. Инцидентът е станал преди седмици, за наслада без съществени последици.



На 13 декември установихме сриването на оградата, откакто бяха минали изобилните дъждове. Веднага информирахме Община Благоевград за основаната обстановка. Те изпратиха екип, който да се запознае със сериозността на ситуацията и ни увериха, че ще подхващат нужното за премахване на казуса, сподели Надя Низамова – шеф на ДГ „ Вечерница “.

Според Петър Калпачки, шеф отдел „ Строителен надзор " към Община Благоевград, аргументите за казуса са сложни. Една от тях са изобилните дъждове, а другата е невърнатият в точния момент насип зад подпорната стена.

След като е построена подпорната стена е належащо да се върне противоположният насип, с цел да може на терена да се съблюдава нужния окоз и да не се стига до това състояние, в което е сега, обясни той.

Петър Калпачки добави, че в случай че компанията не възвърне стената, ще го направи Община Благоевград. След това средствата ще бъдат взети от компанията. Такава е процедурата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР