В Благоевград най-вероятно ще има нови кметски избори, след като

...
В Благоевград най-вероятно ще има нови кметски избори, след като
Коментари Харесай

Съдът реши да прекрати правомощията на кмета на Благоевград

В Благоевград най-вероятно ще има нови кметски избори, откакто през вчерашния ден Административният съд постанови, пълномощията на настоящия градоначалник Румен Томов, да бъдат прекъснати. Мотивът на съда е, че Томов не е прекратил активността си като едноличен търговец в открития от закона период. Сигнал за това нарушаване бе подаден от изгубилия борбата за кметския пост в Благоевград Атанас Камбитов.

Процедурата по възможни бъдещи избори е дълга, изясни юрист Мартин Бусеров, ръководител на Общинската изборна комисия. Решението на съда предстои на обжалване в 7-дневен период. Сроковете за изговаряне са къси.

Общинската изборна комисия ще се събере след получен влезнал в действие акт, на което ще се разгласи преустановяване на пълномощията. ОИК следва да извърши претекстовете на решението, които им дават наложителни инструкции за преустановяване на пълномощията. Ако се стигне до такова решение, ще бъде изпратено писмо до президента Румен Радев, който с декрет би трябвало да насрочи датата и да разгласи частични избори.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР