В бившата столица на Казахстан, град Алмати, е избухнал пожар

...
В бившата столица на Казахстан, град Алмати, е избухнал пожар
Коментари Харесай

Пожар избухна в хостел в Казахстан, загинаха 13 души СНИМКИ

В някогашната столица на Казахстан, град Алмати, е избухнал пожар в общежитие, който е довел до гибелта на повече от 10 души. Това съобщиха от градската незабавна помощ на 30 ноември.

Отбелязва се, че пожарът е избухнал рано сутринта и източникът на огъня е бил в коридора на мазето.

" По време на разузнаването и потушаването на пожара бяха открити 13 мъртви души, самоличността им се открива. Те са умряли от отравяне с въглероден оксид ", се споделя в изказване на Държавната работа за изключителни обстановки в Алмати.

Освен това по предварителни данни в хостела е имало 72 души, само че 59 от тях са съумели да излязат сами и да спасят живота си. Трима души са откарани в болница, където лекарите им оказват нужната помощ. Останалите жители на опожарената постройка са настанени в близко учебно заведение.



В гасенето на пожара са взели участие 46 души и 13 единици техника. Все още не е ясно какво тъкмо е предизвикало пожара, само че следствието следва да откри.

Айдар Жакибаев, акимът на Алмалинския регион, съобщава  " Радио Азаттик ", споделя, че там живеят най-вече студенти, пристигнали от разнообразни страни. Някои от тях са учили в медицински университет.

Нурлан Атигаев, началник на незабавното поделение на град Алмати, отбелязва, че откриването на хостела е станало преди по-малко от два месеца.

" Този ​​хостел работи единствено от 1,5 месеца, съгласно админа. Забранено е преустрояване на сутеренно помещение без предопределение. В хостела се e задействала автоматизираната пожарна тревога ", споделя от мястото на случая Нурлан Атигаев.

Превод: GlasNews.bg



Снимки: Telegram
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР