В битката за кметското място във Варна има нов претендент,

...
В битката за кметското място във Варна има нов претендент,
Коментари Харесай

Инж. Христо Димитров се кандидатира за кмет на Варна

В борбата за кметското място във Варна има нов кандидат, научи Moreto.net Инж. Христо Димитров се кандидатира за кмет на Варна от коалиция " Алтернативата на жителите ", излиза наяве от решение на уеб страницата на ОИК Варна

Инж. Христо Атанасов Димитров е роден на 7 октомври 1958год. в гр. Добрич. Завършва Строителен колеж в Добрич, а по-късно Висшето военно-строително учебно заведение в София със компетентност „ Промишлено и гражданско строителство - структури ”.

От 1982 до началото на 90-те работи в системата на строителни войски като взводен пълководец, по-късно като механически началник, началник на механически отдел и основен инженер на полк.

През 1991 година, дружно с Пламен Андреев, стартира работа по основаване и развиване на строителна компания „ Планекс “. От 1993г. е съучастник във компания „ Планекс ” ЕООД, от 2002 година инж. Димитров става шеф на „ Планекс ” ООД с съществена активност – сложно строителство и инженеринг на здания, след това са развити производства на дограми и структури, бетон, произведения от бетон и строителна армировка. Развива се интензивно капиталова активност и продажба на недвижими парцели.

Създава се „ Планекс Холдинг “ ООД, което управлява активността на 11 дъщерни сдружения, опериращи на територията на цялата страна.

От 2019 година след осъществено преструктуриране на сдруженията в „ Планекс Холдинг “ ООД и систематизиране на дейностите и собствеността сред съдружниците, Христо Димитров остава едноличен притежател на капитала на „ Планекс Холдинг “ ООД и „ Планекс “ ЕООД.

Инж. Христо Димитров взе участие интензивно в управлението на строителния отрасъл. Два мандата е ръководител на регионалното посланичество на КСБ (Камара на строителите в България) - от 2013 година до 2019 година През това време става заместител - ръководител на КСБ (София), а от 2022 година е ръководител на контролния съвет в КСБ.

Инж. Христо Димитров е фамилен. Има наследник, щерка и три внучки.
В кандидатската листa на коалиция „ Алтернативата на жителите “ за присъединяване в изборите за кмет на региони –Младост, Аспарухово – община Варна са оповестени Христо Видолов Христов и Анатоли Георгиев Георгиев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР