В биографията на неповторимия бохем Иван Славков-Батето, бившият ни външен

...
В биографията на неповторимия бохем Иван Славков-Батето, бившият ни външен
Коментари Харесай

Чворът Валери Жаблянов и „неизбежно“ убитите 2730 души от Народния съд 


В биографията на неповторимия безгрижник Иван Славков-Батето, някогашният ни външен министър Петър Младенов е избран, като „чвор“. Хубава българска дума, с която може да назовем и депутатът от Българска социалистическа партия, Валери Жаблянов. Праволинеен, опак, скован, хладнокръвен в позицията си –  типичният болшевик от предишния век. Но за неприятен шанс на Жаблянов живеем в 21 век, Българска комунистическа партия не е на власт, наследницата Българска социалистическа партия – също. И този хардлайнер с каменно лице се издъни грубо,  като написа, че „Народният съд е належащо и неизбежно правосъдие“. Сигурен съм, че Валери Жаблянов е уверен в думите си, той има вяра в тях. Когато му желаеха оставката, като зам.председател на Народното събрание сподели, че претекстовете на ГЕРБ са смешни и с сходни претекстове не бил работил даже Народния съд?!?! И този човек е политолог по специалност?! И дава отговор за развиването на фрагментите в Българска социалистическа партия! Представете си по какъв начин образова и нахъсва младите комунисти да бъдат като него?

 Има ли концепция,  Жаблянов какъв брой души е осъдил Народния съд? За 4 месеца са издадени 9 155 присъди, с които са наказани на гибел 2 730 души, 1 305 души получават пожизнен затвор, а останалите – затвор от 1 до 20 години. Един от хората с максимален принос за спасяването на българските евреи Димитър Пешев е наказан от Народния съд на 15 години затвор за фашистка активност и антисемитизъм /?!/. За сведение на комуниста Жаблянов  на Нюрнбергския развой са наказани 19 души, от които на гибел 12.

 За какво належащо и неизбежно правораздаване приказва този скован болшевик? Някой принудително ли е предиздвикал тези изверги от Народния съд да пратят на гибел близо 3000 души? Никой не ги е карал и Жаблянов доста добре знае това. А може ли да изясни на околните на убитите, че гибелта им е била „ нужна и неизбежна ”? Може ли да застане очи в очи с тях и да им го каже?

В бяла страна след такова скандално изказване, Валери Жаблянов щеше да напусне политиката. ЗАВИНАГИ! Но защото е безочлив, теоретичен е да бъде безочлив, в Българска социалистическа партия множеството са такива – той няма да напусне политиката. Партията, несъмнено застана зад свидното си чадо, то изразявало персонална позиция. Каква персонална позиция в публична декларация на Българска социалистическа партия? Корнелия Нинова, да не се прави на две и половина, тъй като 1000% е чела въпросната декларация и не е реагирала. А щом не е реагирала, значи и тя счита, че Народния съд е неизбежно правораздаване.

 Но какво желаеме от „каменното лице“ на Българска социалистическа партия, Жаблянов, какво чакаме от него? Морал, разкайване, да изиска амнистия? Какво смирение от болшевик, чиято партия с половин уста призна виновност за предишните си грехове? Какво смирение от партия, която даже има крадено лого? Каква амнистия да изискат, когато имат в редиците си Сашко Симов, подготвен да се изпикае през централата на друга партия? Какво желаеме изобщо от Българска социалистическа партия /БКП/, която в никакъв случай не признава грешките си?!

 Но Корнелия Нинова и компания не са разбрали, че времената са други и носят отговорност за политическите си гафове. И Валери Жаблянов е най-малкият им проблем – един неотстъпчив чеп в редиците, в който няма  нищо градивно. Но единствено си представете, Жаблянов един ден да влезе в изпълнителната власт – какви дивотии ще сътвори, по какъв начин ща разгърне капацитета си на принципен болшевик? Дано този ден не пристигна в никакъв случай, НИКОГА!

Иво Югов

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР