В бетонни крайречни амфитеатри в Дака, Бангладеш, една общност, от

...
В бетонни крайречни амфитеатри в Дака, Бангладеш, една общност, от
Коментари Харесай

Тъжни портрети на деца от улицата и техните приемни кучета

В бетонни крайречни " амфитеатри " в Дака, Бангладеш, една общественост, от деца на улицата живеят със своите любвеобилни бездомни кучета. Разделени от родителите си или сираци в бедняшките квартали на Дака, момчетата са построили тесни " фамилни " взаимоотношения с признатите от тях животни. Това е Robindra Shorbod, един парк, където дребни деца се събират и продават рециклирани пластмасови съдове за храна. Търсейки своето леговище, тези момчета непроменяемо споделят мястото със своите 10 правилни приятели, кучетата Tiger, Romeo, Bullet, Kula, Moti, Michael, Tom, Jax, Lalu и Bagha.

Когато посещава Бангладеш, фотографът среща децата с помощта на, фондация ангажирана с смяна на необятно публикуваното в региона, ужасяващо изтребване на бездомни кучета. Посветени на хуманните способи за справяне с казуса, Obhoyaronno се грижи за тяхната кастрация, имунизация и връщането им още веднъж на точната локация, където по-рано са били открити. Всяко едно от тези 10 кучета, за които ни споделя фотографът, носят маркировка на ухото, което значи, че те към този момент са подготвени да живеят свободно на улицата и най-много, че не са инфектирани с бяс.

Sam Edmonds снима момчетата, всяко с най-скъпият за него другар. Срещу аскетичен мрак в нежно осветена прегръдка, фотографът ни предава връзката сред куче и дете, държащи се крепко в съюз, в който грижата един за различен е в непрестанна отдаденост.
Едно красиво и прочувствено удостоверение за дълбока лоялност, в условия, където животът е въпрос на оцеляване...

 1  2  3  4  5  6  7  8

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР