В Берлин не забравят миналото и са превърнали всеки паметник

...
В Берлин не забравят миналото и са превърнали всеки паметник
Коментари Харесай

На опашка за сувенир от Берлинската стена

В Берлин не не помнят предишното и са трансформирали всеки монумент в туристическа забележителност, без значение в кой стадий от историята на Германия тя е основана. Трептов парк, издигнат под егидата на държавното управление на Съюз на съветските социалистически републики в Източен Берлин в чест на успеха на Съветската войска, се пази и до през днешния ден недокоснат, дружно с големите пана от бял мрамор с цитати на диктатора Сталин. Вечният огън, въпреки и да е реплика, гори на постамента на  боеца, сходен на Альоша. Няма графити, нито расистки свастики или вандализъм. 

Туристи се редят на опашка в музея при Чепкойнт Чарли - гранично-пропускателен пункт, през който след Втората международна война са пускали единици от Германска демократична република във Федерална Република Германия. Разглеждат злокобни фотоси на Берлинската стена и разстреляните бегълци. Купуват части от Стената, нищо че също е реплика. Снимат се за спомен с " американския " граничар, който с необятна усмивка им поставя щемпел в паспорта за излизане от " руската " зона. 

Паметниците се вършат, с цел да не забравяме уроците от историята - без значение дали спомените са положителни, или неприятни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР