В Белград се състоя официална церемония по посрещането на премиера

...
В Белград се състоя официална церемония по посрещането на премиера
Коментари Харесай

Петков и Бърнабич мислят за общ пазар на газ

В Белград се състоя публична гала по посрещането на премиера Кирил Петков, след което българският министър-председател организира среща със сръбския си сътрудник Ана Бърнабич.

Двамата министър председатели разискаха развиването на двустранните връзки сред България и Сърбия, както и напредъка по общи планове от съвместен интерес, оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет.

За района е значимо да има оптималната съгласуваност, сподели Петков на брифинг след срещата. И разгласи, че е постигнал цялостно единодушие със сръбската си колежка, в това число във връзка с енергийната самостоятелност.

България се ангажира с газовия хъб Сърбия да има достъп и до азерски газ. " Бихме се радвали да организираме общ пазар на газ дружно с Македония и Гърция ", разгласи още Петков.

Той сложи като приоритет Автомагистрала " Европа " и ЖП връзката с Димитровград, както и тази по линията Видин-Зайчар.

Предстоят срещи за задачата с министъра на нововъведенията Даниел Лорер и сръбския му сътрудник, както и с транспортния и този по електронното ръководство.

" Европейската интеграция на Сърбия е от голям приоритет за нас, тъй че в наше лице имате подкрепящ сътрудник. Можете да разчитате на нас, че ще бъдем доста градивни и помагащи в тази роля, с цел да забележим положителната ни съседка по пътя към Европейски Съюз ", сподели още Кирил Петков. Той добави, че е имало диалог и за общи туристически пакети по този начин, че да се обединят предлаганията на пазара в бранша.

" Мислим за връзки сред Белград и Бургас или Белград и Варна ", добави той. И изрази задолство от взаимните диалози. " Започваме стратегическо партньорство по всички тези ерии (сектори, от area - на англ. ез. - б.р.).



Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР