В Белград днес започнаха две знакови дела - за двете

...
В Белград днес започнаха две знакови дела - за двете
Коментари Харесай

В Белград започнаха делата за двете масови убийства

В Белград през днешния ден започнаха две знакови каузи - за двете всеобщи убийства там предходната година.

Първото дело е против родителите на малолетния възпитаник, упрекнат в осъществяването на всеобщо ликвидиране в учебно заведение в сръбската столица предходната година, когато бяха убити общо 10 души.

От прокуратурата обявиха, че младежът К.К., който в този момент е в психиатрично заведение, е прострелял 9 възпитаници и охранител в учебното заведение си в Белград с оръжието на татко си, предава БНР. 

Според обвинителния акт бащата е обучавал сина си по какъв начин да борави с оръжие и не е обезпечил условия за предпазване на огнестрелно оръжие.

Майката е упрекната за нелегално владение на оръжие и боеприпаси. Това дело не включва момчето, умъртвило 10 души, защото то не носи наказателна отговорност заради обстоятелството, че по време на закононарушението е на 13 години.

Това наказателно произвеждане е отделено от двете цивилен каузи, които се водят пред същия съд, в които потърпевшите фамилии съдят момчето, родителите му, учебното заведение и страната за обезщетение за нематериални вреди поради претърпяна душевна болежка и стрес.

Решено беше процесът да бъде при закрити врата поради забърканите малолетни.

Второто дело е против мъжа, упрекнат че е стрелял против хора в три села през май предходната година, при което умъртви деветима души и рани 14.

 Случилото се раздруса Сърбия и провокира огромни демонстрации против държавното управление, към които се сплоти част от опозицията, формирайки коалиция, която се яви на последните избори през декември.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР