В Белгия от днес отпада изискването за ковид сертификат при

...
В Белгия от днес отпада изискването за ковид сертификат при
Коментари Харесай

От днес отпадат COVID сертификатите и маските в Белгия

В Белгия от през днешния ден отпада условието за коронавирус документ при посещаване на публични места, както и задължението за прилагане на маски, с изключение на в лечебните заведения и в публичния превоз. Местни медии означават, че с тези решения на държавното управление от края на предходната седмица страната излиза от изключителното състояние, въведено на 13 март 2020 година, съобщи Българска телеграфна агенция.
От през днешния ден стопира действието на приложението, с което се ревизираше валидността на документите. Остава рекомендацията за прилагане на маска в закрити публични пространства при скупчване на повече хора.
Отпада условието за попълване на пътнически формуляри при пътешестване в Европейски Съюз. Пътуващите от страни отвън Европейски Съюз, изключително когато идват от страни отвън така наречен бял лист, ще би трябвало да демонстрират документ за проучване, преболедуване или имунизиране, а в случай че нямат - ще бъдат изследвани и може да се наложи да съблюдават карантина.
Властите прецизират, че при утежняване на ситуацията не е изключено използването на документите да бъде възобновена. Медии означават, че 80 на 100 от белгийците се приготвят да пътуват за отмора в идващите седмици и месеци.
Пандемията аргументи гибелта на над 30 000 души в Белгия, само че в последните седмици се следи трайно намаляване на броя на болните от коронавирус, признати в незабавни отделения. Премиерът Александер де Кро съобщи преди дни, че страната обръща нова страница с решението за унищожаване на множеството противоепидемични ограничения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР