В Барселона най-накрая успяха да решат един от значимите проблеми,

...
В Барселона най-накрая успяха да решат един от значимите проблеми,
Коментари Харесай

Барселона обмисля да се раздели с една от големите си звезди

В Барселона най-сетне съумяха да решат един от значимите проблеми, който бе на дневен ред от края на януари до в този момент – бъдещето на треньорския пост. Както е известно, Шави Ернандес реши да остане отпред на тима и през идната акция. Въпреки това, пред управлението стоят още голям брой значими решения.

Според каталунските медии, неприятното финансово положение на клуба за следващо лято ще докара до проблеми с подбора на играчи, а ръководителите на „ Камп Ноу “ евентуално ще се наложи да продадат най-малко един от главните си играчи, с цел да имат по-голяма независимост през трансферния интервал.

Интересно е, че напоследък все по-често се загатва името на Роберт Левандовски като един от играчите, с който обмислят да се разделят. 35-годишният поляк е в третата година от своя контракт, която ще му донесе достигането на неговата оптималната заплата от 32 милиона евро бруто (16 милиона нето). Той има още един сезон по контракта си, което би могло да спести към 74 милиона евро на каталунците през идващите две години, в случай че се стигне до разлъка. Левандовски имаше сполучлив дебютен сезон с Барселона, реализирайки 23 гола в Ла Лига, само че през този сезон демонстрира известни съмнения и интервали без голове, макар че към момента има положителни индикатори – 13 гола и 8 асистенции в 29 мача.

Друг евентуален проблем може да се окаже и безапелационното отвращение на Левандовски да напусне „ Камп Ноу “, макар че се приказва за сериозен интерес към него от Саудитска Арабия, където биха могли даже да удвоят актуалната му заплата. От клуба може да се наложи да се разделят с него и заради неговата възраст – през август той ще навърши 36 години. Това би освободило средства и би дало опция за опазване на по-младите Френки де Йонг и Роналд Араухо, които също са измежду евентуалните претенденти за продажба при положителни предложения.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР