В българския парламент вилнее неофашистка партия - тя шества и

...
В българския парламент вилнее неофашистка партия - тя шества и
Коментари Харесай

Проф. Георги Фотев: В българския парламент вилнее неофашистка партия. България може да загуби битката

" В българския парламент вилнее неофашистка партия - тя шества и в националните медии. Обявена е война на европейските полезности, каквито са и фундаменталните български национални полезности. България ще загуби борбата за своята европейска еднаквост без вярната и смела европейска позиция на медиите " - това сподели един от най-големите български философи и социолоци проф. Георги Фотев във встъпителната си тирада на конференция, отдадена на българския народен интерес в изменящата се геополитическа среда и европейската вероятност на Западните Балкани.

Речта на проф. Фотев, озаглавена " Цивилизационният избор на България - 25 години по-късно ", сподели контраста сред полезностите на българските възрожденци - и държанието на тези, които присвоиха това име за идеология на опасност против свободата.

" Ще използвам изрази, които може би ще се сторят на някого доста мощни, само че не съм индивидът, който желае да разчита в това да основава непотребни страхове у хората, с цел да ги активизира. Всяка дума тук е преценена и премислена. "

Ходът на международната история е безмислен. Само хората и народите приписват смисъл на човешкия живот и на историческите събития. Само хората и народите приписват подобен смисъл.

Всички огромни имена на българското национално Възраждане са разкрили в сърцата си фундаменталните европейски полезности.
Какво е извезано на знамето на първата Легия на Раковски - " Свобода или гибел ".Левски желае България да е равна с другите европейски нации.Ботев споделя " Свобода или гибел юнашка ".Какво е извезала Райна Княгиня на знамето на въстаниците? " Свобода или гибел ".
Свободата и самоценността на човешкия живот са фундаментални европейски полезности.

Възрожденците поставят  полезността на свободата по-високо даже от живота .

Не можем да си представим щастието на Левски, в случай че би могъл да види Отечеството, поради което е обесен, като пълноправен член на Европейски Съюз. Това не е възторг.

Безпрецедентно в историята на човешкото обединяване на ценностна основа - това е Европейски Съюз.  Трудна вяра, тъй като има вътрешни и външни врагове.

Цялата му тирада в 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР