В Българския футбол една от най-болезнените теми е честата смяна

...
В Българския футбол една от най-болезнените теми е честата смяна
Коментари Харесай

Положителното в българския футбол

В Българския футбол една от най-болезнените тематики е честата промяна на треньорите в шампионата. Тъжен е фактът, че огромна част от клубовете рядко приключват сезона с еднакъв ментор. 

Наблюдава се обаче положителна наклонност, която несъмнено е от изгода за тимовете, а точно налагането на от ден на ден млади български експерти. Редно е да откроим част от най-перспективните. 

1. Александър Томаш

Настоящият треньор на Локомотив (Пловдив) несъмнено към този момент се употребява с добра известност, защото множеството тимове, които е водил, са гравитирали към първите места. Именно под негово управление Берое на два пъти приключи на четвърто място и то с атрактивен жанр на игра.

През миналата акция " смърфовете " приключиха на шеста позиция. Началото на сегашния сезон обаче стартът е извънредно обещаващ. Съставът е на втора позиция в шампионата с 13 извоювани точки от 5 мача. Въпреки че тимът беше изоставен от Бирсент Карагерен, Пиер Зебли, Томаш сподели, че за следващ може да конструира боеспособен тим. 
 Снимка 627326
Източник:

2. Александър Тунчев

Бившият бранител също е считан за надарен треньор и резултатите изцяло го потвърждават. Тунчев в началото бе помощник в Локомотив (Пловдив) в щаба на класен ментор като Илиан Илиев, от който всеки има какво да научи. Остана на тази служба и при интервалите на Едуард Ераносян и Бруно Акрапович.

На 11.11.2020 г. настъпи неговия миг и тогава официално клубът го разгласи за старши треньор на  " черно-белите ". Кариета му стартира удивително, защото в първия си сезон стана вицешампион и завоюва сребърните медали. Постиженията му се дължат изцяло на атакуващия футбол, радващ цялата футболна общност. 
 Снимка 614500
Източник:

В края на сезон 2021-2022 се завърна на аварийна пейка, поемайки амбициозния Арда и в първата си година съумя да класира кърджалийци на бараж за Лигата на конференциите, изгубен от Левски с 0:3.

Редно е да отбележим, че по време на сезона Арда непрестанно получаваше суперлативи за приятния, бърз футбол, демонстриран на терена. Тимът не се пречупи, въпреки по едно време да изоставаше съществено от Славия, но с несклоняем дух и мощни мачове измести " белите " от заветното седмо място.

3. Станислав Генчев

Генчев дълги години беше " безконечния помощник " в Лудогорец и водеше " орлите " в объркани условия. Някогашният полузащитник управлява разградчани в 16 мача в груповата фаза на Лига Европа. Най-запомнящият дуел безспорно е гръмката победа над ЦСКА (Москва) с 5:0. 

За страдание Генчев не получи задоволително заем на доверие и при започване на 2022 година на негово място беше назначен словенецът Анте Шимунджа. Тогава младият експерт се отдаде на заслужена почивка до 23.05 2022 година, когато подписа едногодишен контракт с Локомотив (София).
 Снимка 626440
Източник:

Наставникът за малко накара почитателите на " червено-черните " още веднъж да мечтаят. Отборът в първия полусезон победи Левски, Лудогорец, не загуби на два пъти от ЦСКА. Разбира се, имаше злополучни срещи, да вземем за пример разгромът с 0:6 от ФК ЦСКА 1948, както и позорното проваляне от Хебър с 1:4. Последва подем в редиците на " железничарите ", отстранявайки трагично Славия за купата, а против ФК ЦСКА 1948 във втория конфликт на полуфинала се сринаха секунди преди да се пристъпи към осъществяване на дузпи. 

В момента Генчев изживява сложни дни, откогато парафира с Ботев (Пловдив) за три години. От пет мача, " канарчетата " са единствено с 2 точки в актива си. Похвално е, че последователите скандираха името му след загубата от Левски с 1:3 на " Колежа ". " Жълто-черните " се сгромолясаха и против Хебър в Пазарджик и бултрасите привикаха треньора на диалог. Би било неточност, в случай че пловдивчани не му дават нужното време, с цел да развие тима в дълготраен проект.
 Станислав Генчев: Всеки треньор носи оставката в джоба си
Станислав Генчев: Всеки треньор носи оставката в джоба си

" Поредната загуба е от напрежение, не от неможене "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР