В българската акватория на Черно море няма открити мини към

...
В българската акватория на Черно море няма открити мини към
Коментари Харесай

ВМС: Няма открити мини в българските води на Черно море

В българската акватория на Черно море няма открити мини към този миг, заяви на ексклузивен брифинг контраадмирал Кирил Йорданов – пълководец на Военноморски сили.

След вчерашните два сигнала за плаващи обекти, нови не са били подавани. Вчера действаха Военноморски сили по два сигнала за хипотетични мини край Галата. Изпратихме вертолет да разпознае ситуацията. Единият беше черни боклуци, а втория обект не беше открит, добави той.

Продължаваме да следим деликатно какво се случва във военния спор. Системата за наблюдаване на Военноморски сили работи надеждно и периоднично се правят облитания на акваторията, тъй че при забелязване на съмнителни обекти да се реагира и те да бъдат навреме разузнати и да бъдат унищожени в случай че се постанова, увери Йорданов.

Ако има плаващи мини, те ще следват повърхностното течение в западната част на Черно море. И трите открити мини в Турция и Румъния попадат в това течение, което минава на 30 благи от Варна и на 20 благи от Бургас. Вчера действаха Военноморски сили по два сигнала за хипотетични мини край Галата. Изпратихме вертолет да разпознае ситуацията. Единият беше черни боклуци, а втория обект не беше открит, уточни контрадамиралът.

Очаквайте детайлности.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР