В България за тридневно посещение пристигна Паскал Донахю – председател

...
В България за тридневно посещение пристигна Паскал Донахю – председател
Коментари Харесай

Деян Николов: Българското правителство се готви да излъже с икономическите данни за еврозоната

В България за тридневно посещаване дойде Паскал Донахю – ръководител на Еврогрупата. Той е тук по покана на българските управляващи, които най-вероятно ще го молят за изключение за България във връзка с Еврозоната . Едно от плануваните събития част от програмата му беше посетено от народни представители, общински съветници и членове на „ Възраждане “.

Те съумяха да се срещнат с Паскал Донахю и Деян Николов организира диалог с него. 

“Целта на нашия диалог с Паскал Донахю е да му кажем, че българското държавно управление се готви да излъже със статистиката в Национален статистически институт, респективно и в “Евростат ”, най-много, във връзка с инфлацията, тъй като както знаете, България не покрива инфлационните критерии за влизане в еврозоната, надлежно сега се упражнява политически напън върху Национален статистически институт, с цел да излъжат и манипулират данните ” , съобщи Деян Николов след извършения диалог.

Той напомни, че тъкмо тази неточност са създали гърците преди доста години и тази
икономическа неточност е имала фрапиращо отрицателен резултат върху гръцката стопанска система , което довежда и до гръцката финансова рецесия.

“Гърците лъжеха със статистиката дълго време и твърдяха, че няма проблем, което ще създадат и от българското държавно управление, по тази причина сме тук, с цел да зададем въпросите, дали Паскал Донахю е наясно за тези проблеми, той ни увери, че в Европа ще действат, много обективно и ще се погрижат данните да не бъдат манипулирани. Това следва да забележим, тъй като българското държавно управление е извънредно настоятелно, във връзка с изкуственото сваляне на инфлацията. Ние не имаме вяра, че ще има справедлива статистика, тъй като всички си спомняме записа на “Продължваме смяната ”, в който Кирил Петков съобщи, че имат уверението на Урсула фон дер Лайен, че тя ще удари едно рамо, с цел да заобиколят критериите и статистиките ” , разяснява още Деян Николов от “Възраждане ”.

Той уточни и, че е задал въпрос на Паскал Донахю във връзка с желанието на над 600 000 български жители да бъде призован референдум за опазване на българския лев, само че финансовият експерт е дал отговор, че това е вътрешен въпрос, който би трябвало да се позволи от българското държавно управление.

“Ние ще продължим да оказваме напън, дружно с нашите сътрудници от Западна Европа, които са с доста близки до нашите разбирания, ще създадем всичко допустимо, цяла Европа да разбере, какво се готви, във връзка с влизане на България в еврозоната ” , съобщи още икономическият консултант на парламентарната група на “Възраждане ” и общински консултант в Столичния общински съвет – Деян Николов.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР