В България виждам по-голяма концентрация на конкретни агенти на руските

...
В България виждам по-голяма концентрация на конкретни агенти на руските
Коментари Харесай

В България са внедрени стотици руски агенти, твърди Христо Грозев пред НС

В България виждам по-голяма централизация на съответни сътрудници на съветските служби. Това изясни журналистът от " Белингкат " Христо Грозев, който сега изслушва парламентарната комисия за надзор над спецслужбите. Поводът за чуването му, което се организира онлайн, е оповестяването на Грозев за търсене от Русия. " Имаме много безгрижно отношение към предоставяне на визи и позволения на живеене на хора, които имат парцели ", изясни Грозев.

По думите му тук инфилтрацията на сътрудници на съветските служби е огромна. Но съгласно него това не е необратим развой. " Може би ще се открият стотици и хиляди ", сподели той. Но акцентира, че процесът не е необратим, в случай че контролът е по-стриктен.

Според Грозев България е една от основните страни във връзка с интереса на специфичните служби на Русия. " Те възприемат България като лесна плячка ", уточни той. Грозев счита, че това, което се случва с него, е " сигнален изстрел към други сътрудници в Европа и Съединени американски щати ". Той уточни, че той има и различен бизнес, само че други публицисти нямат този разкош. " За тях ограничаване да пътуват в чужбина означава завършек на кариерата им. Прави се опит да се заглуши работата на публицисти по целия свят по съветската тематика ", сподели Грозев пред депутатите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР