В България ще бъде създаден съвет за икономически анализи с

...
В България ще бъде създаден съвет за икономически анализи с
Коментари Харесай

Пеканов ще прави съвет за икономически анализи с български учени от чужбина


В България ще бъде основан съвет за стопански разбори с присъединяване на български специалисти от чужбина, който да поучава държавното управление и законодателната власт. Това ще стане по план, включен в Националния проект за възобновяване и резистентност, разгласи в изявление за " Студио Банкеръ " вицепремиерът по еврофондовете.

Експертното звено ще бъде без значение и ще бъде структурирано по френски модел. " Такава комисия има президентът Макрон, такава непрекъсната комисия има и американският президент. Говорено е с водещи български учени от чужбина, в идващите седмици ще съобщим по какъв начин ще бъде конституиран този съвет. Важно е той да бъде добре рамкиран институционално ", сподели Пеканов.

По думите му самостоятелната институция ще дава оферти на политиците въз основата на академична експертиза. " Политиците се увличат по политическата реторика и оставят на назад във времето дълготрайно верните решения. С този план търсим опция политиците да бъдат накарани да взимат верните решения ", изясни Пеканов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР