В България опасните породи кучета не са дефинирани и няма

...
В България опасните породи кучета не са дефинирани и няма
Коментари Харесай

В България няма забрана за отглеждане на опасни породи кучета

В България рисковите породи кучета не са дефинирани и няма забрани за развъждането им. Това стана ясно от думите на заместник-председателят на Комисията по правни въпроси в Народното събрание Десислава Атанасова.
Относно препоръчаните по-високи санкции за разхождане на куче без мотив или намордник, Атанасова съобщи в ефира на предаването " Тази заран " по bTV, че недобросъвестните стопани би трябвало да бъдат във фокуса на този спор, тъй като в парковете хората съблюдават разпоредбите – те разхождат кучетата си с мотив.
Припомняме, че сега санкцията за сходно нарушаване е 100 лева От ГЕРБ оферират глобата за разхождане на нападателно куче без намордник да стане 1000 лева, а за животно над 5 кг – 300 лева Това става на фона на зачестилите набези на кучета над хора.
„ Очевидно е, че тези санкции сега не дават резултат да се съблюдава законодателството. Ако в урбанизираните територии създадем някаква регулация, то в дребните села има глутници кучета, които са изоставени още като новородени. Те се трансформират в нападателни, тях никой не ги е чипирал, обезпаразитил ”, съобщи депутатът.
Атанасова сподели, че при причиняване на телесна щета или гибел от куче, притежателят носи наказателна отговорност. Тя уточни още, че по-високите санкции целят да дисциплинират жителите.

Тази седмица се чака Комисията по бюджет и финанси да приключи отчета си по отношение на намаляването на партийните дотации и измененията да бъдат гласувани на второ четене в Народното събрание.


„ Движение за права и свободи има импортирано едно предложение – 0 лева дотация и отворено финансиране от физически и юридически лица. Това предложение е получило утвърждение в Комисията по бюджет и финанси. ГЕРБ държи на своето предложение за дотация от 1 лв. ", уточни Десислава Атанасова.
Тя сподели, че политическите сили се „ пазарят ” за партийното финансиране. „ Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия трансформират през ден позицията си. В нашата позиция няма да има смяна и се надявам законодателната смяна да стане факт тази седмица ”, добави Атанасова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР